3 september 2023
17:00

BIK/ASK U

Referat: Gripenbergs BK U - BIK/ASK U

Utvecklingslaget åkte på sin första förlust efter sommaruppehållet när Gripenbergs BK U vann hemma på Smevallen med 4-2 (0-0). Matchen spelades på en tung och blöt plan. Första halvlek slutade mållös även om båda lagen hade chanser att spräcka målnollan. Målen kom istället i andra halvlek då publiken fick se hela 6 st baljor. Vi inledde målskyttet när Eddie Engstrand, mycket bra matchen igenom, tryckte dit 0-1 i minut 49 efter en snabb omställning. Hemmalaget kvitterade några minuter senare men vi återtog ledningen i 63:e minuten. Evigt unge Daniel Klaesson satte dit en distinkt straff efter att själv ha blivit fälld. Vi hade sedan ett par fina lägen att även sätta dit 1-3. Framförallt minns man dubbelchansen där Albin Andersson först var nära att måla, målisen klarade Albins avslut med en fotparad men returen gick ut till Maraz Kerem Memo som fick kanonläge men målisen klarade även det avslutet. En lite avgörande sekvens för om vi hade satt dit 1-3 vete tusan om vi inte hade kunnat hålla undan. Istället kunde GBK vända på matchen genom 3 mål under minuterna 74-80 fram till 4-2 vilket också blev slutresultatet.